International Hellenic University

 Stay up to date with IHU News!
Wednesday, 10 May 2017

Digital Fashion Tools: Digital Textile Design - 3D scanning - 3D printing

Digital Fashion Tools: Digital Textile Design - 3D scanning - 3D printing

Σκοπός προγράμματος

Σε αυτό το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων στο σχεδιασμό μόδας. Η τεχνολογία και τα νέα ψηφιακά εργαλεία σχεδιασμού και κατασκευής έχουν εισέλθει δυναμικά στο χώρο της μόδας, και συγκεκριμένα οι τεχνολογίες ψηφιακού σχεδιασμού και εκτύπωσης σε ύφασμα, η τρισδιάστατη σάρωση του σώματος, και η τρισδιάστατη μοντελοποίηση αντικειμένων και κοσμημάτων, που συχνά κατασκευάζονται μέσω 3D printing. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο εισαγωγής στην χρήση ψηφιακών τεχνολογιών από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα μετά από εκπαίδευση να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν τα δικά τους μοντέλα, να σχεδιάσουν ψηφιακά μοτίβα για ύφασμα, να σκανάρουν αντικείμενα και ανθρώπους δημιουργώντας ψηφιακά avatar, να μοντελοποιήσουν αντικείμενα, αξεσουάρ, κοσμήματα και να φτιάξουν πρωτότυπα με τη χρήση 3D printer. Θα γίνει παρουσίαση εργαλείων όπως laser cutter για ύφασμα, CNC και τεχνολογιών σάρωσης. Πρόκειται για ένα μοναδικό συνδυασμό τεχνολογιών και γνώσεων με άμεση πρακτική εφαρμογή στο χώρο της μόδας.

 

Σε ποιον απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σχεδιαστές μόδας, βιομηχανικούς σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, γραφίστες, σχεδιαστές αντικειμένων, επίπλων, υποδημάτων, κοσμήματος, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς. Επίσης, σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον σχεδιασμό μόδας και τις ψηφιακές τεχνολογίες. 

Περιεχόμενο/Θεματικές Ενότητες

Οι κεντρικοί άξονες της προτεινόμενης Δομής Δια Βίου Μάθησης και τα επιμέρους παρεχόμενα μαθήματα είναι:

 • Digital Textile Design & Printing – Δρ Ευριδίκη Παπαχρήστου
 • 3D Scanning & Conceptual Design – Δρ Παναγιώτης Κυράτσης
 • 3D Modeling in Rhinoceros & 3D Printing – Δρ Ιωάννα Συμεωνίδου
 • Guest Lectures – Ομιλητές από την Ελληνική και διεθνή αγορά μόδας

 

Περίοδος διεξαγωγής
Ημέρες & Ώρες:
17-18 & 24 Ιουνίου 2017 10.30-17.30
25 Ιουνίου 2017 (Ημερίδα με καλεσμένους ομιλητές) 16.00-20.00

Οι καλεσμένοι εισηγητές προέρχονται από το χώρο της μόδας και συγκεκριμένα από διακεκριμένες εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού που αξιοποιούν τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες στο σχεδιασμό ενδύματος και κοσμήματος. Τα ονόματα των ομιλητών και των εταιριών που θα συμμετέχουν θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στη Θέρμη, Θεσσαλονίκης. Για οδηγίες πρόσβασης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο πατήστε εδώ.

 

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στο αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των εκατόν είκοσι (120) ευρώ. Το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί μετά την ειδοποίηση αποδοχής των αιτούντων για συμμετοχή στο πρόγραμμα όπου θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

 

 

Στοιχεία για τους εισηγητές

Ο Δρ Παναγιώτης Κυράτσης www.kyratsis.com είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ ∆υτ Μακεδονίας.  Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του εργαστηρίου  CAD/CAM/CAE και του Κέντρου Σχεδιασμού Προϊόντων και Συσκευασιών του ΚΤΕ Δυτ  Μακεδονίας. Είναι διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης , Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωμάτων (δύο από το Cranfield University  και ένα από το  EΑΠ.   Έχει εμπειρία από σειρά ερευνητικών και βιομηχανικών έργων και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις μηχανουργικές κατεργασίες, τα συστήματα   CAD/CAM/CAE  και το βιομηχανικό σχεδιασμό προϊόντων. Είναι συγγραφέας 12 βιβλίων και πάνω από 30 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, κατέχει 12 βιομηχανικά σχέδια και μία ευρεσιτεχνία (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας).  

Η Δρ Ευρυδίκη Παπαχρήστου είναι Μηχανικός Μόδας, με ειδίκευση στο τρισδιάστατο εικονικό πρωτότυπο στην Βιομηχανία της Ένδυσης. Είναι Επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρ.Μακεδονίας και συνεργάτης του ΑΚΤΟ Art & Design στον κλάδο της Μόδας. Είναι διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης, πτυχιούχος Ανάπτυξης Προϊόντων/Ευρωπαϊκή Μόδα του University of Kent και η έρευνα στις νέες τεχνολογίες στο ρούχο στην οδήγησαν σε μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη πληροφορική του ΠΑΜΑΚ. Με προϋπηρεσία σε studio σχεδιασμού στο Μιλάνο και 16 χρόνια εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εκπαιδεύσει πολλά από τα σημερινά στελέχη επιχειρήσεων στον ψηφιακό σχεδιασμό τυπωμάτων. Προς έκπληξη πολλών, επιμένει στον συνδυασμό μόδας και τεχνολογίας δημοσιεύοντας την δουλειά της σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και συνέδρια που αφορούν την μόδα και την τεχνολογία ενώ ανήκει στην ομάδα των ειδικών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας WhichPLM.com, αρθρογραφώντας για τις νέες εξελίξεις της τεχνολογίας στο ρούχο. Είναι μεταδιδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης με ερευνητικό πεδίο τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνσης στον κλάδο της Ένδυσης.

Η Δρ Ιωάννα Συμεωνίδου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, με ειδίκευση στην ψηφιακή σχεδίαση και τις εφαρμογές της. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ με Άριστα και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Architectural Association στο Λονδίνο εστιάζοντας στην διαθεματική έρευνα των Αναδυόμενων Τεχνολογιών στο Σχεδιασμό (Emergent Technologies and Design). Τα τελευταία 10 χρόνια δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό με ψηφιακά μέσα για αρχιτεκτονικές, βιομηχανικές και καλλιτεχνικές εφαρμογές, τη διδασκαλία ψηφιακών τεχνολογιών και έχει εργαστεί σε σημαντικά γραφεία της Ευρώπης. Η δουλειά της έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά αρχιτεκτονικής, βιβλία και συλλογικούς τόμους, όπως τα Building Design, AD Architectural Design, Building Green, Urban Flux, Agile Design, Νexus Network Journal, International Journal of Architectural Computing καθώς και σε εκθέσεις και πολλούς καταλόγους διαγωνισμών. Έργα της έχουν εκτεθεί σε φεστιβάλ και εκθέσεις όπως το INSPIRE στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην ΔΕΘ, στο Utzon Center στο Aalborg της Δανίας αλλά και στα πλαίσια διεθνών συνεδρίων. Έχει δώσει διαλέξεις στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Τσεχία, την Αγγία και την Ελλάδα και έχει αποσπάσει για το ερευνητικό και σχεδιαστικό της έργο διεθνείς και εθνικές διακρίσεις.

Υποβολή αίτησης

Για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι απαραίτητο μέχρι Παρασκευή 09/06/2017 να συμπληρωθεί η παρακάτω on-line φόρμα. Συνιστάται η έγκαιρη υποβολή της αίτησης διότι οι θέσεις στο συγκεκριμένο σεμινάριο κλείνουν πολύ σύντομα.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., τηλ. 2310 807521.

Συχνές ερωτήσεις

 • Θα πάρω κάποια βεβαίωση παρακολούθησης από το πρόγραμμα;
  Όλοι οι συμμετέχοντες με το πέρας του σεμιναρίου αποκτούν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης εφόσον δεν απουσιάσουν σε περισσότερο από 10% του σεμιναρίου.
 • Χρειάζεται κάποιο υπόβαθρο για να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα;
  Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου χρειάζονται γενικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή.
 • Επιτρέπονται απουσίες;
  Κάθε συμμετέχων έχει το δικαίωμα απουσίας από το 10% των συνολικών ωρών, δηλ. δυο (2) ώρες το πολύ. Απουσίες που υπερβαίνουν το 10% οδηγούν σε αυτόματη αποτυχία στο πρόγραμμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε γίνεται επιστροφή διδάκτρων.

 

Apply now
Δήλωση συμμετοχής

 

Additional Info

 • Event date: Saturday, 17 June 2017
 • Event time: 10:30
International Hellenic University © Copyright 2016 | Contact the webmaster of this site at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

| Open Access Policy | Disclaimer | Όροι και προϋποθέσεις χρήσης | Privacy Notice | Cookies Policy | Contact the IHU | Sitemap |

International Hellenic University, 14th km Thessaloniki-N. Moudania, 57001 Thermi, Greece

Do you agree with having the Google Analytics cookie for optimizing our website's performance? Yes, I agree No, I do not agree